Јавно комунално предузеће „Грделица“ обновило је своју механизацију новим камионом путаром у вредности од 3,8 милиона динара, чија је набавка финансирана из буџета Града Лесковца.

Градоначелник др Горан Цветановић посетио је данас ово предузеће и истакао да су делатности које обављају јавно комунална предузећа на територији сваког града, те и Лесковца, од локалног значаја и у функцији општег добра. И да када је реч о њиховом раду, примарно је да се обавља искључиво у интересу и за добробит грађана.

„У настојању да јавно комунална предузећа у потпуности усмеримо ка пружању услуга нашим суграђанима и ставимо их у њихову службу, претходних 6 година улагало се у њихову основну делатност и осавремењивање механизације. Једно од предузећа које је на свом путу оснаживања кренуло у потпуну трансформацију на боље је Јавно комунално предузеће „Грделица“ – рекао је градоначелник и додао:

„У механизацију и опрему  ЈКП „Грделица“ уложено је скоро 40 милиона динара. Важна инвестиција која је допринела да ово предузеће може једну од својих делатности – снабдевање водом, да обавља на високом нивоу је улагање у постројење у Градишту. У санацију таложника и набавку лабораторијске опреме уложено је 15 милиона динара.“

Градоначелник је похвалио одлуку менаџмента и радника „Грделице“ да улажу у обнову, и казао да се у претходној години кренуло са исплатом заосталих зарада радницима, као и да очекује наставак тог позитивног тренда.

Директор предузећа Зоран Јовић захвалио је градоначелнику на подршци коју им пружа и истакао да ће им нови камион у великој мери олакшати обављање послова.

НОВИ КАМИОН ЗА ЈКП „ГРДЕЛИЦА“